Geschiedenis van NETTOBIJDRAGE

Laat ik me allereerst even voorstellen. Ik ben Jeroen Pernot en samen met Manja heb ik een gezin met twee prachtige kereltjes Boris (7) en Bruno (4). We zijn samen eigenaar van TO BE Kinderopvang en ik ben ook eigenaar van KDV Online.

KDV Online is een bureau dat websites ontwikkeld specifiek voor de kinderopvangbranche. In 2015 benaderde een klant van KDV Online (dank je wel Anton) zich met de vraag of wij een bruto-netto module konden ontwikkelen. Natuurlijk zijn wij deze voor hem gaan ontwikkelen en momenteel draait deze module bij ca. 50 klanten. In de afgelopen vier jaar heb ik veel ervaring opgedaan met het ontwikkelen en de complexiteit van rekentools voor de kinderopvangbranche.

Prijsverhoging

In het najaar van 2018 hoorde ik veel van mijn klanten klagen over de enorme prijsstijging (7% tot 20%) die ze moesten doorvoeren. Dat is toch niet te verkopen aan de bestaande klanten? Naast de verhoging van de kinderopvangtoeslag uurprijs zag ik echter ook grote verschillen in de kinderopvangtoeslagtabel van 2019 t.o.v. 2018. Ik vertelde mijn klanten dat het wel mee zal gaan vallen. maar ja hoe communiceer je dit aan je klanten?

Douchen

Toen werd het donderdag 4 oktober en ging de wekker af om 07:00 uur. Ik stond zoals iedere werkdag om 07.10 uur op, ging de hond uitlaten, ontbijt maken en een kop koffie drinken. Daarna ging ik lekker douchen en onder de douche ontstond het idee voor NETTOBIJDRAGE. Wat nu als ik een module maak voor kinderopvangorganisaties waarmee zij hun huidige klanten goed kunnen voorlichten over de NETTTO consequenties van de aankomende prijsstijging van 2019? De basis van het idee was dat ik slechts één module hoefde te ontwikkelen waar al mijn klanten gebruik van kunnen maken. Zou dat gaan werken?

Op 18 oktober gingen we live met NETTOBIJDRAGE met de prijsverhogingsmodule en binnen 5 weken mochten we 72 klanten begroeten. Klanten bestelde online en kregen meteen toegang tot de functionaliteit. Dat was een heerlijke douche…

En nu door…

In de eerste week na de lancering merkte ik al snel dat er behoefte bestaat voor NETTOBIJDRAGE. Ik ontving bestellingen kreeg mailtjes met vragen, waarbij de belangrijkste vraag  was; “Hebben jullie ook een module die ik op mijn website kan zetten?” Ik moest deze vraag toen nog met nee beantwoorden, maar dit was meteen de functionaliteit die ik wel wilde gaan aanbieden.

Op 16 november 2018 ben ik een samenwerking gestart met onze ontwikkelpartner en zijn we officieel van start gegaan met de ontwikkeling van NETTOBIJDRAGE. De bedoeling was om begin februari met de module online te gaan, maar de omvang van het project was groter dan gedacht. Allereerst moest ik alle pagina’s uittekenen voor mijn ontwikkelaar en daarna moest hij het gaan ontwikkelen. De ontwikkeling is omvangrijker dan gedacht…

Inzicht betekent voor ons naast een Rekentool Kinderopvang statistieken, benchmarkgegevens, prijsverhogingsmodule, oudercommissiemodule, managementmodule en een upgrademodule. Deze modules zullen kinderopvangorganisaties ten goede komen in termen van omzet en kostenbesparing tegen zeer lage kosten. Kijk onder tarieven naar het abonnement dat past bij jouw organisatie en bereken de kosten van NETTOBIJDRAGE.

Mocht je nog vragen hebben, twijfel dan niet en stel ze via de mail, chat of bel met ons via 035 – 209 02 47.

Met inspirerende groet,

Jeroen Pernot